Podcastserie: Overgangsalderen uden filter

Overgangsalderen uden filter er en podcastserie om tre forskellige kvinders individuelle oplevelser af overgangsalderen. Kvinderne fortæller oprigtigt og livsbekræftende om deres overgangsalder og dens indvirkning på livskvalitet, forhold, venner, familie og arbejde.

Gynækolog Christine Felding er vært for podcasten. Når hun lytter med, giver hun et ekspertperspektiv, nedbryder myter og tilbyder rådgivning.

Overgangsalderen uden filter er designet til at øge opmærksomheden, tilskynde til kommunikation og dele information. De er ikke designet til at yde lægehjælp eller fremme eller anbefale nogen behandlingsmulighed.

Episode 1: Henriettes historie

Henriettes podcast handler om at være varm. På arbejdet, hjemme, om dagen og om natten. Hun taler åbent om sine hedeture, og når hun mindes, hvordan de har påvirket hendes livskvalitet, opfordrer hun til bedre information til kvinder om, hvordan man kan håndtere hedeturene. "Uanset hvilken læge eller gynækolog du spørger, er der 17 forskellige holdninger til, hvad der er rigtigt og forkert, og det kan være virkelig svært at navigere i."

Lyt på Spotify

Episode 2: Sannes historie

Du kender måske Sanne Gottlieb fra hendes arbejde som musiker, radiovært og forfatter. Her snakker Sanne åbent og ærligt om, hvordan overgangsalderen fik hende til at føle sig - følelsesmæssigt og psykisk, og hvorfor hun har besluttet at dele alt fra nedtrykthed til sex - for at bidrage - og tilskynde til samtale om overgangsalderen. ”Min seksualitet toppede helt da min menstruation stoppede. Jeg blev teenager igen, bare med en voksen kvindes erfaringer. Og det er et stærkt kort at have på hånden”.

Lyt på Spotify

Episode 3: Kathjas historie

Kathjas podcast handler om at få svar. Det ”aha” øjeblik, hvor hun endelig indså, at nattesveden, ledsmerterne, humørsvingningerne og søvnløsheden, som hun havde oplevet på det seneste, var relateret til overgangsalderen. ”Da gik det op for mig! Det må være fordi, at min østrogenproduktion er faldet eller sådan noget. Jeg forsøgte at spille detektiv i håbet om, at det var noget hormonelt, for ellers gav mine symptomer ingen mening for mig.”

Lyt på Spotify